Uit eten Groningen

Uit eten Groningen

Uit eten in de Provincie Groningen? Hotel De Marne heeft leuke en lekkere adressen voor je verzameld. Wil je eten op een oud binnenvaartschip? Of in het uiterste puntje van de haven van Lauwersoog? Zoek je een gezellige campingkantine, of wil je eten op niveau? De Marne, een ruig en avontuurlijk gebied tussen Lauwersmeer en Waddenzee heeft het allemaal.

Ga naar de lobby van Hotel
De Marne voor meer informatie

Bijzonder uit eten in Groningen? Kijk dan eens wat de provincie je allemaal te bieden heeft. Adembenemende locaties, de meest gevarieerde menu’s en altijd een ongeëvenaarde gastvrijheid. Het restaurant kan groot of klein zijn, de kwaliteit ligt altijd hoog. Je kunt eten met uitzicht op de dijk, met uitzicht op het water, je kunt zelfs óp het water eten. Uit eten gaan in deze regio is een culinair avontuur dat je niet snel zult vergeten.

  • Lokale ambacht
  • Adembenemende uitzichten
  • Van intiem tot luxe
  • Verse streekproducten
  • Unieke locaties met een verhaal

Bekijk het aanbod en ontdek hoe bijzonder uit eten in de provincie Groningen kan zijn.

Uit eten Groningen provincie

Uit eten Groningen is het meest bijzonder in de provincie. Of er nu een sterrenkok in de keuken staat bij een luxueuze borg, of de charmante vrouw des huizes van een mini B&B, er wordt bijna altijd gekookt met verse streekproducten van het seizoen. Je proeft de lokale ambacht in elke maaltijd en daarbij maakt het niet uit of je geniet van een basic stoofpotje of een 5-gangen menu. Je ervaart de regio bovendien het beste door er uit eten te gaan. De restaurants variëren van knus en intiem aan het water tot luxueus en statig midden op het land. Voor iedere prijsklasse is er iets lekkers te vinden. Wij hebben alle beste plekjes hieronder voor je op een rij gezet.

Je proeft de lokale ambacht in elke maaltijd.

Leuk uit eten?

Leuk uit eten? Dat kan het beste in de provincie Groningen. Niet alleen zijn er verschillende restaurants in Groningen waar je vrolijk van wordt, de prijs is ook nog goed, het eten nog beter en de gastvrijheid maakt je hele beleving af. Vanaf het aanschuiven van je stoel tot het pepermuntje bij de rekening heb je het naar je zin en de restauranteigenaren doen er alles aan om je met een brede lach en volle buik weer naar huis te zien vertrekken. Zo kun je bijvoorbeeld leuk uit eten bij een restaurant in seventies stijl en er zijn meerdere restaurants waar je op een boot op het water leuk kunt eten!

Streekproducten

Zelf je garnalen pellen met uitzicht op de Waddenzee? Kan gewoon! Of middenin een gezellig dorpje genieten van ambachtelijk bereide maaltijden waarvan je de mosterd later in het winkeltje kunt kopen. Hebben we! Tussen de bomen bij een klein kanaal genieten van streekproducten en de avond afsluiten met live muziek en gekleurde lampjes? Is ook geen probleem!

Zoals we al zeiden: leuk uit eten in Groningen kan het beste in de provincie.