Tuinen Groningen

Tuinen Groningen

Op zoek naar Groninger Tuinen? In het open en ruige landschap van De Marne – een prachtig stukje Groningen tussen Waddenzee en Lauwersmeer – zorgt een mooie beschutte tuin voor aangename afwisseling. Hier in Hotel De Marne vind je de beste groene plekjes. De eigenaren zetten graag hun tuinhek voor je open.

Ga naar de lobby van Hotel
De Marne voor meer informatie

Tuinen Groningen ontdekken is een van de leukste dingen om te doen. Er zijn namelijk ontzettend veel prachtige tuinen in de provincie te vinden. Veel eigenaren stellen niet alleen hun prachtig onderhouden tuin open voor bezoekers, maar maken de ervaring nog wat rijker door bijvoorbeeld thee te schenken en huisgemaakte lekkernijen aan te bieden. Een bezoek aan tuinen Groningen is dus veel meer dan alleen een wandeling door natuurschoon. Je kunt er rustig een hele middag ontspannen!

  • Theetuinen
  • Botanische tuinen
  • Kwekerijen
  • Bloementuinen
tuinen-groningen

Van theetuin tot botanische tuin

Door de rijke geschiedenis van tuinen in Groningen zijn er veel verschillende soorten tuinen te vinden. Op Hotel de Marne vind je een uitgebreid aanbod van alle tuinen in de regio die je kunt bezoeken. Hier kun je kiezen uit een verzameling tuinen en kijken in welke omgeving jij het liefste rond wilt lopen. Je kunt ook prima meerdere tuinen op een dag bezoeken.

Zo vind je de theetuin in een oude pastorie, volledige gerestaureerd en toegankelijk voor publiek. Een unieke beleving, die je kunt combineren met een lekker kopje thee of zelfs een uitgebreide high tea. Door de vele borgen en rijke landbouwhistorie met bijbehorende landhuizen, zijn ook de botanische tuinen hier uitgegroeid tot een waar hoogtepunt van de omgeving.

Iedere tuin heeft zijn eigen verzorger en daarmee zijn eigen karakter.

Kwekerij en bloementuin

In de regio de Marne zijn er verschillende soorten tuinen. Iedere tuin heeft zijn eigen verzorger en daarmee zijn eigen karakter. Van een volledig ontworpen tuin tot tuin waar de natuur haar gang mag gaan. Daarbij hoort ook een tuin waar de vruchtbaarheid van de natuur ten volle wordt benut. Die variant vind je in de kwekerij, waar allerlei soorten planten en bloemen worden gekweekt. Een genot voor het oog is daarnaast de bloementuin, waar de pronkstukken staan opgesteld.

Andere bloementuinen zijn er ook, als onderdeel van bijvoorbeeld de botanische tuin en ook de theetuin heeft speciale bloementuin-gedeeltes. Op deze manier komen de prachtige, kleurrijke natuur en de hand van de mens op een mooie manier samen. Een manier waar iedereen van kan genieten. Bekijk dus gauw de tuinen in het aanbod en bedenk welke jij graag wilt bezoeken!

tuinen-groningen
tuinen-groningen

High tea in tuinen Groningen

Het mooie van tuinen Groningen is dat je er meer kunt doen dan alleen wandelen en genieten van de schoonheid. Tuinen zijn aangelegd om te kunnen ontspannen en daar hoort ook een hapje en een drankje bij. Zoals een high tea! Iedere tuin heeft een speciaal daarvoor ingericht terras. Wat je geserveerd krijgt, hangt niet alleen af van de locatie, maar ook van het seizoen en het weer. De meeste producten zijn handgemaakt van ingrediënten uit ofwel de eigen tuin of de regio. Een high tea in de tuinen van Groningen is een manier om van de middag te genieten die wij zeker aanraden.