Restaurant provincie Groningen

Restaurant Provincie Groningen

Op zoek naar een restaurant in de Provincie Groningen? Hotel De Marne heeft leuke en lekkere adressen voor je verzameld. Wil je eten op een oud binnenvaartschip? Of in het uiterste puntje van de haven van Lauwersoog? Zoek je een gezellige campingkantine, of wil je eten op niveau? De Marne, een ruig en avontuurlijk gebied tussen Lauwersmeer en Waddenzee heeft het allemaal!

Ga naar de lobby van Hotel
De Marne voor meer informatie

Een restaurant in de provincie Groningen is al snel bijzonder. Het landelijke karakter en de lokale trots proef je in ieder gerecht. Ondernemers en restauranteigenaren die zijn aangesloten bij het collectief Hotel de Marne bedienen een hele brede doelgroep met hun creativiteit. Voor iedere prijsklasse is er een restaurant in de provincie te vinden, voor ontbijt, lunch of diner. Vaak geniet je bij een lokaal restaurant van streekproducten die altijd vers zijn. Of er nu een sterrenkok in de keuken staat of een gepensioneerde kookliefhebber: uit eten gaan in een restaurant in de provincie Groningen is altijd een belevenis.

Bijzonder eten Groningen

Wil je graag bijzonder eten in Groningen? Kijk dan eens naar restaurants provincie Groningen.

  • Landelijk karakter
  • Voor iedere prijsklasse
  • Van knus en intiem tot stijlvol en luxe
  • Streekproducten
  • Lokale trots

Je kunt kiezen uit kleinschalige restaurants, waar je door de vrouw des huizes heerlijke streekproducten, waarschijnlijk vers uit de tuin, voorgeschoteld krijgt. Je kunt ook gaan voor bijzonder eten bij een luxueuze locatie waar een voormalig sterrenkok zijn kunsten in de keuken op je bord tovert. Of ga terug naar de seventies in een verbouwd buurthuis, met aankleding in 70er jaren stijl. Heb je wel eens op een boot gegeten? Of de producten die in je maaltijd verwerkt zijn na afloop als souvenir in het bijbehorende winkeltje gekocht?

Restaurants in de provincie Groningen gebruiken vaak streekproducten. Je proeft de seizoenen en je proeft de ambacht.

Restaurant provincie Groningen: streekproducten

Restaurants in de provincie Groningen werken vaker wel dan niet met streekproducten. Dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de landelijke omgeving waarin de meeste restaurants zijn gevestigd. De uitgestrekte akkers en velden zijn een voorproefje van wat er op het menu staat. Met een moestuin in de achtertuin en een kruidentuintje in de voortuin is het makkelijk om verse groenten op de menukaart te zetten. Ook de grotere boeren, die aardappels verbouwen of koeien en varkens fokken, leveren hun producten direct aan restaurants in de provincie.

Dat zorgt voor bijzondere smaken bij bijzondere restaurants in Groningen. Je proeft de seizoenen en je proeft de ambacht. Ga op avontuur in de lokale keuken en laat je verrassen door de verfijnde smaken van streekproducten, met geliefde gekweekt en gefokt.

Bijzonder lunchen?

Bijzonder lunchen in Groningen? Bekijk hier het aanbod van restaurants in de provincie Groningen waar je kunt genieten van een unieke lunch, bereid met verse, lokale streekproducten. Restauranteigenaren in deze regio doen er alles voor om het je naar de zin te maken en vertellen met liefde meer over de omgeving, de producten of hun eigen achtergrond. Met uitzicht op de uitgestrektheid van de provincie Groningen is de weg er naartoe alleen al de moeite waard. Of je nu bijzonder wilt lunchen op een boot, aan het water of in een borg vol geschiedenis: bekijk hier waar jij het meeste trek in hebt.