Dagje weg Groningen

Dagje weg Groningen

Dagje weg in Groningen? Kom naar De Marne: een ruig en avontuurlijk gebied boven de stad Groningen, tussen Lauwersmeer en Waddenzee. Hier, in Hotel De Marne, vind je leuke en verrassende tips van ondernemers en bewoners uit het gebied. Van een tochtje met een Tuk Tuk tot spannende wandelingen langs het wad of in het Lauwersmeergebied. Landschap, natuur, kunst en cultuur: het is er allemaal. Hier is ‚weg’ echt weg uit de dagelijkse sleur. Kom naar De Marne en je snapt wat we bedoelen!

Ga naar de lobby van Hotel
De Marne voor meer informatie

Ga je een dagje weg in Groningen? Dan is er meer dan genoeg om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar iets leuks voor een romantisch dagje weg of juist naar leuke gezinsactiviteiten; bij Hotel de Marne vind je een uitgebreid overzicht van activiteiten. Hier zijn allerlei ondernemers uit de regio bij aangesloten, wat het aanbod lekker breed maakt!

  • Ervaar de gastvrijheid tussen Groningen en de Waddenzee
  • Laat je inspireren door sfeervolle, vaak onontdekte locaties
  • Geniet van een op maat samengestelde leuke dag weg

Tips voor een leuk dagje weg

Als je op zoek bent naar tips voor een leuk dagje weg in Groningen, zit je hier goed. Combineer bijvoorbeeld the best of both worlds in de Jordaan van het Noorden en breng een bezoekje aan het café van Alice. Daar kun je tegelijkertijd koffie of een biertje drinken en de collectie antieke blikken en verpakkingen in het mini-museum bewonderen. Of volg een cursus of workshop in een voormalig treinstation en bewonder de grandioze tuinen die verborgen liggen achter de luxe herenhuizen. Je kunt ook een hele dag doorbrengen op het wad, waar je met experts op expeditie gaat over de zeebodem van de Waddenzee. Wees getuige van ongekende uitzichten.

Een dagje weg in Groningen levert je herinneringen voor de rest van je leven op!

Goedkoop dagje weg

Maak er een goedkoop dagje weg van en stippel een aantal mooie routes uit die je kunt wandelen of met de auto kunt afleggen. Onderweg kun je stoppen bij makers van lokale streekproducten, die je vaak met veel plezier rondleiden zonder dat je dat geld kost. Eten moet je toch, dus kies een mooie plek om te picknicken of ontdek een van de vele kleine horecagelegenheden waar je kunt genieten van een high tea of uitgebreide lunch. Als je iets meer te besteden hebt, kun je uit eten gaan bij ‘t Schathuys Verhildersum, waar de kok kookt alsof zijn leven er vanaf hangt. Of maak je eigen kaarsen bij de kaarsenmakerij en bewonder spannende nieuwe kunst in een voormalige graanopslag. Liever een avontuurlijk dagje weg? Dan is wadlopen of een rondleiding door Abraham’s Mosterdmakerij misschien iets voor jou!

Middagje weg

Middagje weg? Laat je dan inspireren door Hotel de Marne. Geen hotel in de letterlijke zin, maar een warm welkom voor bezoekers van de regio de Marne. Alle ondernemers bij elkaar zijn eigenlijk het hotel. Dus kies een kamer die bij je past en bedenk hoe jij je middagje weg wilt inrichten. Iedere ondernemer heeft weer iets unieks te bieden, dus je dagje weg met de familie, dagje weg met vriend of vriendin of dagje weg op zondag is altijd een bijzondere belevenis. Je kunt hier rustig het aanbod van de regio bekijken om te bedenken waar jij zin in hebt.