Zorgboerderij Pieterburen

Broek

Zorgboerderij en Streekproducten winkel

Kaart

Geitenkaas en Alpaca’s

Waar zijn we?

Halverwege Pieterburen en Kloosterburen ter hoogte van Broek. Op deze zorgboerderij wonen volwassenen en kinderen met een beperking. De bewoners helpen overdag mee op de boerderij en in de winkel. Er zijn varkens, koeien, geiten, kippen, eenden, kalkoenen en alpaca’s. Van de biologische geitenmelk wordt kaas gemaakt. Die is te koop in de winkel. Je kunt elke dag om 10.00 en 16.00 uur komen kijken naar het melken. Tegenover de winkel is een kleine kinderboerderij.

Broek

Broek kun je op oude kaarten ook als Lutjebroek vinden. ‘Lutje’ betekent ‘klein’. En dat is het, want er wonen hier maar 60 mensen. Die 60 mensen hebben wel een mooi uitzicht: “De luchten hier, ze zijn uniek. De wolken zijn net suikerspinnnen, ik zou er zo m’n tanden in zetten.”

‘Geborgenheid bieden aan mensen die het even niet meer zien zitten.’

Duurzaam

‘Wij begonnen hier met een intensieve geitenhouderij, later werd het kleinschalig en duurzaam. Ik wil iets voor de medemens betekenen. Geborgenheid bieden aan mensen die het even nodig hebben. Het leukst vind ik het contact met de cliĆ«nten, we trekken overdag veel met elkaar op.’

Informatie
Broeksterweg 24
9968 TJ Broek
06 83442091
www.zorgboerderijpieterburen.nl
info@zorgboerderijpieterburen.nl

Elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


De kinderboerderij is vanaf pasen tot 1 november open.