Wongema

Hornhuizen

werken / eten / drinken / slapen

Kaart

‘Ik werd zo gegrepen door het open landschap, de ruimte en al het groen om me heen, dat ik er niet meer weg wilde.’

Waar zijn we?

Een pension voor werkers, onderwijs, bijeenkomsten en feestjes in het voormalige dorpscafé van Hornhuizen. Boven het café zijn zeven kamers met in totaal negen bedden. Het sanitair wordt gedeeld. De studio, een zelfstandige groepsaccommodatie met twaalf slaapplekken, kookgelegenheid en sanitair is ook ‘los’ te huren. Soms is Wongema ook gewoon weer café. Iedere eerste vrijdag van de maand kun je komen eten wat de pot schaft.

Toeval

“Ik ben hier bij toeval terechtgekomen. Voor een ontwerpklus was ik een zomer lang aan het werk in De Marne. Ik werd vooral gegrepen door de dynamiek van de akkerbouw: de graanoogst, de velden bloeiende aardappels. Ik wilde hier niet meer weg en ik kocht het huisje tegenover het – toen leegstaande – café.”

Werkpension

Wongema bestaat inmiddels vijf jaar. Het café en de voormalige feestzaal zijn grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor groepen werkers en studenten die ook kunnen blijven slapen. “Je voelt dat Nederland hier ophoudt. Wongema is letterlijk een huis aan het einde van de wereld. Een ideale plek om los van alle dagelijkse beslommeringen aan het werk te gaan. Of om te spijbelen, want niet werken kan heel inspirerend zijn”.

Prijskaartje

Op de eerste vrijdag van de maand betaal je € 15,- voor een driegangenmenu. Wil je het hele eerste weekend van de maand komen logeren dan kan dit voor € 99,-.

Gekke gele toren

Hornhuizen ligt dicht achter de dijk. In twintig minuten loop je erheen. Wongema staat op de enige kruising van het dorp, tegenover de kerk. Van welke kant je ook komt, je kunt er (nauwelijks) omheen. De kerk met z’n gekke gele toren straalt je van verre tegemoet. Bovenop heb je een geweldig uitzicht op het wad en Schiermonnikoog.

Informatie
Tammingastraat 58
9978 PD Hornhuizen
0595 852565
06 25170784
www.wongema.nl
post@wongema.nl