Wadloopcentrum Pieterburen

Lauwersoog

Wadloopcentrum

Kaart

Gastheer van de wadden

‘Voor het wad maakt het allemaal niets uit, dat blijft onverstoorbaar mooi, weids en stil.’

Waar zijn we?

In de haven van Lauwersoog. Hier kun je wadlopen met een gids. Een belevingstocht bestaat uit afwisselend lopen en varen, of zeehonden kijken. Eventueel gecombineerd met een streekmaaltijd. Ook kleine kinderen kunnen mee. Alles kan op maat georganiseerd worden: maaltijden, overnachten, strandactiviteiten, teambuilding.

Gastheer

‘Wadlopen is een unieke bezigheid. Wadlopen heeft me naar Lauwersoog gebracht. We lopen nu ook naar Schiermonnikoog. Ik vind het heerlijk om gastheer van de wadden te zijn.’

Onverstoorbaar

Mark is een wadloper van het eerste uur. In de jaren 60 en 70 nam het een enorme vlucht. Vroeger liep men alleen in de winter. Er werden dan ook ijstochten georganiseerd. Later ging men ook in de zomer wadlopen. Nu zijn daar de belevingstochten bijgekomen. Ook het wadlopen gaat met z’n tijd mee: “Het is kleiner geworden, minder massaal. Vroeger hadden we twee schepen. Nu zijn de groepen kleiner en is ‘de ervaring’ belangrijker geworden. Voor het wad maakt het allemaal niets uit, dat blijft onverstoorbaar mooi, weids en stil.”

bijzondere-bed-and-breakfast
Informatie
Haven 20
9976 VN Lauwersoog
0595 528300
www.wadlopen.com
info@wadlopen.com

Begin mei tot half oktober per programma en op afspraak.