Waddenmax

Hornhuizen

Biologisch, dynamische boerderij zuivelwinkel

Kaart

De lekkerste zuivel van een gelukkige koe

Elk dier zo zijn eigen plekje

Waar zijn we ?

Tegen de blauwe lucht is het gele torentje van Hornhuizen met recht een baken in het landschap. Buiten het dorp, via de Ommelanderweg kom je bij het biologisch dynamische zuivelbedrijf Waddenmax. De boerderij wordt gerund door Ben en Mieke van Tilburg, met hulp van de ouders van Ben: Annelies en Max.

De keuze voor biologisch dynamische landbouw is heel bewust gemaakt. “Je moet de natuur z’n gang laten gaan, niet teveel willen sleutelen.” In de praktijk betekent dit het realiseren van een eigen kringloop. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest, alle voer komt van eigen grond. In de zomer zijn de koeien 20 uur per etmaal buiten en in de winter zoeken ze hun eigen plek in het stro.

Een kringloop van voeding tot mest en alles wat daar tussen zit
een koe met keuze vrijheid
communicatie tussen koe en hond

“Een blije koe is een koe die iets te kiezen heeft”

boerderij werk vraagt om eigen schoeisle

De familie  Van Tilburg woont pas sinds deze eeuw in het noorden van Groningen. Ze werden uitgekocht in midden Nederland waar de rivier meer ruimte nodig had. “We kwamen hier in de winter: koud, grijs, kaal en altijd wind. Geen liefde op het eerste gezicht. Maar toen kwam het voorjaar en werd alles groen. We zien de buurman ploegen, we horen de weidevogels en ruiken de zee. Inmiddels zijn we verliefd op het Groninger land!”

kaasmakerij
biologische kaas in verschillende smaken
Yoghurt, kwark, karnemelk, melk en boter

Vertrouwen

Drie dagen in de week wordt er bij Waddenmax zuivel gemaakt. Kwark, karnemelk, slagroom, yoghurt, kaas en boter. Het grootste deel van de productie gaat naar winkels in het land, maar ook op de boerderij kun je zuivel kopen. Dat gaat op z’n Gronings: je snijd en weegt een stuk kaas en stopt geld in een bakje. Vertrouwen is een groot goed op het Hogeland.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op ons bedrijf en als de tijd het toelaat vertellen we graag over onze kringlooplandbouw.

Informatie
WaddenMax
Ben en Mieke,
Sophie, Thomas en Maartje van Tilburg
Max en Annelies van Tilburg
Ommelanderweg 32,
9978 TC Hornhuizen
www.waddenmax.nl
info@waddenmax.nl
0595 435144
Zuivelproducten kopen
Dagelijks van 08.00-18.00 uur