Tammensheerd

Pieterburen

Activiteitencentrum

Kaart

Schapen die komen als je roept

Waar zijn we?

Aan de rand van Pieterburen, richting Eenrum, in een zeventiende-eeuwse boerderij met een gracht eromheen. Monique heeft in haar boerderij een atelier waar zij tekent. In de grote schuur worden workshops georganiseerd, ’s Nachts slaapt de veestapel er. Je kunt hier vilten, kleien, beeldhouwen, tekenen en schilderen. In groepen of individueel. Monique is ook dierentrainer.

‘Zo hebben al mijn 32 schapen een naam waar ze ook naar luisteren.’

Rijksmonument

De monumentale boerderij van Monique is een rijksmonument. Eén van de vorige bewoners was ‘Maître Henri’, een zelfbenoemd haarkunstenaar met een illustere reputatie. Met wat fantasie zou je de viltwerken van Monique ook haarkunst kunnen noemen. Al houdt ze haar schapen niet eerste instantie voor de wol: “Ik hou schapen omdat ik van schapen hou”.

Kasteel

‘Dit huis is magisch, voelt als een kasteel. Ik heb graag mensen of dieren om me heen, werk niet graag alleen. Tijdens een opleiding voor zeezoogdierentrainer in Californië heb ik een aanpak geleerd die ik ook toepas bij mijn andere dieren, met een bijzonder resultaat. Zo hebben al mijn 32 schapen een naam waar ze ook naar luisteren.’

nachtje-weg-groningen
Informatie
Oosterweg 19
9968 TK Pieterburen
06 12689707
www.demaakplek.nl
duran104@planet.nl