’t Ailand

Lauwersoog

restaurant, fileerlokaal en wadvistochten

Kaart

De lekkerste vis vind je achter in de haven

Waar zijn we?

In de haven van Lauwersoog aan het einde van de pier vind je ‘t Ailand met uitzicht op de Waddenzee, Schiermonnikoog en de vissershaven.

‘We willen mensen laten kennismaken met duurzame visserij en vooral met vers gevangen vis uit de Wadden- en de Noordzee.’

Lekkere vis

‘Ik leerde een visser kennen in een Groningse kroeg. Er sloeg een vonk over en samen kwamen we op dit plekje terecht. We willen mensen laten kennismaken met duurzame visserij en vooral met vers gevangen vis uit de Wadden- en de Noordzee. Wat wij leuk vinden? Vis vangen, daar iets lekkers mee maken, mensen voeden.’

We zijn echte vissers en laten graag zien wat dit betekent. Naast vis eten in het restaurant mag je ook mee op zee!  Jan en Barbara organiseren verschillende Wadvistochten zoals oesterrapen, harderjacht en ‘Wat schaft het Wad. Ook fileren kun je leren in het speciaal hiervoor ingerichte fileerlokaal. Zeg je vis, dan zeg je ’t Ailand.

Prijskaartje

Een zelfgeraapte Wilde Wadoester : per stuk € 2,50
Klein ‘variamenu’ met 3 soorten vis inclusief salade en huisgemaakte frietjes
€ 17,50

Eenvoudig

Het doet me goed dat ons idee van een proeflokaal zo goed ontvangen is. We begonnen hier twee jaar geleden en hebben de garages eigenhandig verbouwd tot wat het nu is. Ik had geen idee dat het zo mooi zou worden. Het is precies waar ik van hou: eenvoudig, zonder opsmuk en toch heel sfeervol.

Informatie
Haven 49a
9976 VN Lauwersoog
0519 349033
06 51063180
http://ailand.nl
ts31@goedevissers.nl

Het hele jaar door in de weekenden van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 19.00 uur.
Tijdens de zomer is de keuken een uur langer geopend tot 20.00 uur.