Rust en Ruimte

Zuurdijk

Huisje Groepasaccommodatie

Huren zonder buren

Waar zijn we?

We zijn op drie plekken tegelijk! We beginnen aan de rand van Warfhuizen, aan het Warhuisterloopdiep. Daar staat een arbeidershuisje uit 1900 met allerlei authentieke details. Een klein en intiem onderkomen. Net buiten Zuurdijk ligt boerderij Huizingheem. Veel plekken in het pand ademen de sfeer van vroeger. Zoals de intact gebleven kamruimte, de paardenstallen en bedsteden. Het weidse uitzicht en de ruimte om de boerderij geven je het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Los van alles en iedereen. Tenslotte De boerderij Terraheerd, vlakbij Leens. Op het welkomsbord bij de ingang de woorden: ruimte voor elkaar. Er zijn zeven slaapkamers voor meerdere personen en er is een muziekkamer met piano. Alle ruimten zijn rolstoeltoegankelijk. De grote tuin biedt ruimte om te spelen of te luieren op het terras. Bij helder weer kijk je helemaal tot de waddendijk.

Een kijkje in het boerenleven.

Siegrid Hekma en Ron Claessen komen allebei uit een oud boerengeslacht en zijn zelf actief in de akkerbouw. “We willen de gasten iets mee laten maken. Ze mogen van ons mee op de trekker, of mee lopen in het veld om koolzaad te selecteren. We gunnen iedereen een kijkje in het boerenleven.”

Trek de stekker er uit!

Onthaasten, wie wil het niet? Het platteland van Groningen daagt je uit om het ook daadwerkelijk te doen! Genieten van de rust. De reeën, roof- en trekvogels, zorgen voor mooie plaatjes en momenten. De stilte, de ruimte, zonder buren, hier kun je echt op jezelf zijn. Dat is het unieke van de accommodaties van Rust en Ruimte Groningen.

Gasten kunnen de lelijke eend huren. Letterlijk in je eentje op pad. Toeren over de mooie landweggetjes, door de dorpen, langs boerderijen, molens en natuurlijk de waddenkust.

Grote groepen, kleine groepen. Voor ieder is er een authentieke plek te huur.

“De bescheiden trots van Groningers is een groot goed.”