Landgoed Oosterhouw

Leens

Landhuis met Tuinen en B&B

Kaart

Waan je voor korte of langere tijd in de  negentiende eeuw

Waar zijn we?

Hoogromantisch en gastvrij. Landhuis Oosterhouw tussen Ulrum en Leens is een monumentaal notarishuis dat klaar staat voor de toekomst. Drie kamers zijn te boeken voor gasten die zich korte of langere tijd willen wanen in de negentiende eeuw. Ontbijt met prachtig kristal en damast. En de mogelijkheid om een diner te bestellen bij de gastheer, die in zijn hoofd leerde koken ter compensatie van het eentonige refter-eten in zijn tijd in een klooster.

Gastvrijheid, samenleven, koken, tuinieren en monastieke waarden

Hans Christiaan Klasema (Rotterdam 1958), werkt in kunst en theater. Hij was 5 jaar monnik in Vaals en kwam in 2003 op Oosterhouw wonen bij tuinontwerper Klaas T. Noordhuis, die het huis in 1989 kocht met de dichter C.O. Jellema. Gastvrijheid, samenleven, koken, tuinieren zijn monastieke waarden die goed in te zetten zijn in een leven op het land met momenten alleen en met anderen die mee willen genieten op deze paradijselijke plek.

 

 

Vanuit kunst en theater is het huis ingericht voor Artists en Writers in Residence.

Eten, slapen, doen

Studio voor Tuin en Stadse zaken [STS] is het ruime kader voor activiteiten die het land en de stad verbinden. Vanuit kunst en theater is het huis ingericht voor Artists en Writers in Residence. Je kunt dus een schrijver of een kunstenaar tegenkomen in het huis of in de omvangrijke parktuin waar je naar hartelust kunt dwalen of verwijlen met een boek of een glas wijn. Door het jaar heen zijn er kleinere en grotere evenementen waar gasten zich thuis kunnen voelen.

Prijskaartje

Gastenkamer € 95,–  exclusief ontbijt (€ 12,50 ) met eigen badkamer.

Schrijvers & Muziekkamer € 85,-  exclusief ontbijt (€ 12,50) gedeelde wc en douche op de gang.

Informatie
Hoofdstraat 35
9965 PA Leens
0595 571816
www.oosterhouw.nl
info@oosterhouw.nl
Op afspraak en tijdens onze activiteiten en evenementen - kijk op de website onder DOEN.