Nieuw Midhuizen

Vierhuizen

Erfgoedlogies

Kaart

Logeren bij de vierde generatie

Waar zijn we?

In de Westpolder, horend bij Vierhuizen. Een modern akkerbouwbedrijf (inclusief eendenkooi!) met een B&B in een negentiende-eeuwse boerderij. Er zijn twee luxe tweepersoonskamers met eigen badkamer. Daarnaast zijn er ook nog een bedstee en een eenpersoonskamer die in combinatie met de gastenkamers worden verhuurd. De gebruikers daarvan delen wel het sanitair van de grote kamers. Ideaal voor een familie van zes personen.

‘Het is leuk om te delen met anderen en te laten zien wat we hier allemaal doen.’

De Westpolder, een waddenpolder

Het inpolderen van de Westpolder aan het eind van de negentiende eeuw was een huzarenstukje. Een privaat initiatief van een club ondernemende boeren. Het geld dat ze in de ‘gouden graanjaren’ verdienden werd geïnvesteerd in nieuw land. Risicokapitaal. Deze herenboeren dachten groter dan Groningen. De grootvader van Jacobien Louwes was een invloedrijk senator in Den Haag. Zijn neef Sicco Mansholt, geboren en getogen in de Westpolder, werd landbouwminister en was geestelijk vader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Prijskaartje

Voor een overnachting met twee personen betaal je € 95,–, inclusief ontbijt. Een fiets huur je voor € 5,– per dag.

Vier generaties

“Zo’n twaalf jaar geleden waren er maar weinig logeer-accomodaties in de buurt. Mijn familie woont hier al vier generaties. Ik vind het leuk dat ik deze nieuwe draai aan het bedrijf heb kunnen geven. Het is leuk om te delen met anderen en te laten zien wat we hier allemaal doen. Dit is een gelukkige plek. Ik ben hier geboren. Dit land, dat ben ik.”

Informatie
Westpolder 22
9975 WJ Vierhuizen
0595 401504/401608
06 25264623
www.nieuwmidhuizen.com
info@nieuwmidhuizen.com