Landgoud

Kloosterburen

Streekproducten

Kaart

Goud van het land

‘We willen een goed, hoogwaardig eindproduct leveren, met respect voor de natuur. Van ons oerspelt wordt volkorenmeel, bloem en droge pasta gemaakt.’

Waar zijn we?

Aan de waddenkust tussen de oude en de nieuwe zeedijk boven Kloosterburen. Akkerbouwbedrijf Landgoud teelt hoogwaardige biologische producten op zo’n 40 hectare vruchtbare zeeklei. Hiervan worden mooie, hoogwaardige producten voor consument en horeca gemaakt. Uniek zijn de witte aalbessen. Die worden verwerkt tot sap, siroop en wijn. Op de website van Landgoud vind je alle verkooppunten. Je kunt daar ook direct bij Ale en Fenna bestellen.

streekproducten

Rietzangers

De kwelder is buiten het broedseizoen open voor het publiek. Er groeien zoute eetbare planten als lamsoor en zeekraal. Het land is omgeven en doorsneden met sloten en rietkragen, een verdwijnend fenomeen op het moderne platteland. Als je in het voorjaar langs de sloten loopt, hoor je rietzangers als de blauwborst en de karekiet zingen.

Oergraan

“We verbouwen oergranen als spelt (Oberkulmer Rotkorn), emmertarwe en eenkoorn. We willen een goed, hoogwaardig eindproduct leveren, met respect voor de natuur. Van onze spelt wordt volkorenmeel, bloem en pasta gemaakt. Bijzonder is de teelt van geel mosterdzaad. Abraham’s Mosterdmakerij in Eenrum gebruikt onze gele mosterdzaad als ingrediënt voor hun mosterdproducten. Eerlijke producten met een duidelijke afzender, daar houden we van.”

streekproducten
Informatie
Dijksterweg 45
9977 TD Kloosterburen
0595 528233
06 54210926
www.landgoud.nl
info@landgoud.nl
Check de website voor de agenda.