Lamsvacht uit het Hoge Noorden

Leens

Schapenhuiden, wol en wolproducten

Kaart

Een belangrijk leven

Waar zijn we?

In een rentenierswoning aan de rand van het dorp Leens. Deze huizen – die de dorpen in De Marne een rijke aanblik leveren – werden vooral in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd door boeren die plaats maakten voor de volgende generatie. Een mooi huis in het dorp als slotakkoord van een werkzaam boerenleven. Vanuit de winkel achter het huis verkoopt Trienke lamsvachten, wol en gebreide mutsen, truien en vesten.

‘Ik hoor bij dit land, bij deze grond. Het leven is hier belangrijk en boeiend.’

Prijskaartje

Een knot gesponnen garen van 100 gram kun je vanaf € 9,50 kopen. De vachten beginnen bij € 200,–.

Eendenkooi

De naam ‘Klein Onrust’ komt van de boerderij waar Trienke is geboren en getogen. Een prachtige plek in het buitengebied van Hornhuizen. Trienke’s grootvader heeft rond 1898 een eendenkooi aangelegd in de toen drooggelegde Westpolder. De gevangen eenden waren in trek bij toprestaurants in Londen en Parijs.

Wol

“Ik ben in De Marne geboren, mijn familie woont hier al vijf generaties. Na een loopbaan in het kunstonderwijs (textiel) heb ik het familiebedrijf overgenomen. Ik hoor bij dit land, bij deze grond. Het leven is hier belangrijk en boeiend. Toen ik terugkwam ben ik ook met de schapen begonnen. De boerderij heb ik inmiddels verlaten. Ik ga door met de vachten en de wol, zo blijf ik verbonden met het land.”

Informatie
Hoofdstraat 27
9965 PA Leens
0595 401511
www.lamsvachtuithethogenoorden.nl
cgswoldringh@hetnet.nl
Het hele jaar door! Mail of bel voor een afspraak.