Huisje aan de dijk

Pieterburen

Vakantiehuis

Kaart

Altijd denkend aan het huisje aan de dijk

Waar zijn we?

In een voormalig hoederhuisje aan de oude zeedijk van Pieterburen. Er is stromend water, maar geen elektriciteit. Een sfeervol huis op een magische plek. Je huurt het voor een verblijf van tenminste drie nachten. Er zijn vier bedden, verdeeld over twee kamers op de eerste etage: een lits-jumeaux en twee eenpersoonsbedden. De eigenaren wonen een kilometer verderop.

President van Amerika

Op de schoorsteenmantel staat het schoolboek ‘Het huisje aan de Dijk’ door T. Hellinga-Zwart. Marchien vond daar het volgende citaat in: “Nee, hoor, waar ik ook kom te wonen, al is ’t in een paleis, ja, al word ik ook President van Amerika – altijd zal ik denken aan ’t liefste en mooiste huis van de wereld: Ons huisje aan de dijk!”

Prijskaartje

Een overnachting met maximaal vier personen kost € 80,- per nacht, minimaal drie nachten en een week vanaf € 525,-.

Geen elektriciteit

“In dit huisje woonden vroeger de arbeiders die voor het buitendijks grazende vee zorgden. Later zijn de meeste van deze huisjes gesloopt, omdat er geen nutsvoorzieningen waren en weinig mensen zo wilden leven. Wij wilden dit huisje en deze plek juist behouden.”

Toeval

Ook zonder stroom kan hier heel aangenaam geleefd worden: er zijn olielampjes, waxinelichtjes en led-lampjes op zonnecellen. De koelkast werkt op gas en het oude gasfornuis dat via Marktplaats gevonden werd, bleek van een man uit Leens die in dit huisje is geboren. Toeval bestaat niet.

Informatie
Oude Dijk 15
9968 TA
Pieterburen
0595 528304
www.huisjeaandedijk.nl
bhrietema@gmail.com