Elize Catharina Heerd

Pieterburen

Koffie- en Winkelmuseum, Café, Theetuin

Kaart

De Jordaan van het Noorden

Waar zijn we?

Het café van Alice, in een van de oudste panden van Pieterburen. Geschikt voor feesten, partijen en bijeenkomsten. De verzameling koffie- en winkelspullen van Alice is een klein museum geworden.

‘Mijn café was ooit de eerste horeca in het dorp. Alle wadloopgroepen vertrokken er vandaan. Drie jaar geleden brandde een deel van dit pand af. Een drama.’

Altijd energie

“We zijn ooit begonnen in het café hierachter. Dat café was ooit de eerste horeca in het dorp. Alle wadloop groepen vertrokken ervandaan. Drie jaar geleden brandde een deel van dit pand af. Een drama. Daarna had ik een tijd lang geen gasten. Vreselijk vond ik dat, geen mensen om me heen. Ik ben niet meer de jongste, maar ik heb altijd energie. Altijd zin om er iets leuks en gezelligs van te maken.”

Nostalgie

Haar hele leven verzamelt de van oorsprong Amsterdamse Alice al spullen. “Ik kan het niet laten. Voorwerpen met een verhaal, met geschiedenis, daar hou ik van. Het begon met antieke blikken, oude verpakkingen. Ik ben geheel verpacht aan de nostalgie die bij al die zaken hoort.”

Informatie
Hoofdstraat 103
9968 AC Pieterburen
0595 528641
06 23797116
www.elizecatharinaheerd.nl
alicestreekstra@hotmail.com

De Elize Catharinaheerd is open op afspraak.
'Gewoon bellen en kijken of ik er ben'.