d’Olle Pastorie

Vierhuizen

B&B, Groepsaccommodatie en Sauna

Kaart

Een prairiehuis op het Hogeland

Waar zijn we?

Een B&B in de gerestaureerde pastorie van Vierhuizen, vlak naast de kerk. Er zijn vier kamers met in totaal tien slaapplaatsen, een aparte woonkamer en eetkamer. Het geheel is ook als groepsaccomodatie te huur. Naast een tuin met terrassen is er een saunacomplex met een infrarood-sauna, een houtgestookte Finse sauna en een koud dompelbad. Je kunt ook als niet-B&B gast in de sauna terecht. Het sauna complex is altijd privé te huur.

‘Ik werd verliefd op de omgeving en voor mij stond vast dat ik hier ooit zou gaan wonen. Sinds die tijd stond er altijd een foto van het Reitdiepdal op mijn nachtkastje.’

Stukje Amerika

De pastorie is in 1926 gebouwd. Willem Reitsema tekende het karakteristieke pand in de stijl van ‘De Amsterdamse School’. Architect Berlage, een van de grondleggers van deze stijl, was weer beïnvloed door de Amerikaan Frank Lloyd Wright. Eigenlijk lijkt de pastorie met z’n vierkante silhouet en de ver overstekende dakrand nog het meest op een ‘prairie house’ van Wright. Een stukje Amerika op het Hoge Land.

Reitdiep

“Voor mijn zaterdagbaantje bij de post reed ik eens in de twee weken langs het Reitdiep. Ik werd verliefd op de omgeving en voor mij stond vast dat ik hier ooit zou gaan wonen. Sinds die tijd staat er altijd een foto van het Reitdiepdal op mijn nachtkastje. En vele jaren later zitten we hier dan. We ontvangen gasten en het is iedere keer weer spannend: wie staat er nu weer op de stoep, wat zijn het voor mensen en hoe kan ik het hen naar de zin maken.”

Prijskaartje

Vanaf € 70,– per nacht heb je een tweepersoonskamer voor twee personen, inclusief ontbijt, lunchpakket en drankjes.

Informatie
Hoofdstraat 28
9975 VS Vierhuizen
06 33585864
www.ollepastorie.nl
info@ollepastorie.nl
365 dagen per jaar open.