Camping Lauwerszee

Vierhuizen

Camping & Restaurant

Kaart

35 soorten bomen en struiken

Waar zijn we?

Midden in het dorp Vierhuizen, vlak bij het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit is een rustige camping met meer dan 120 ruime en beschutte plaatsen, omringd door 35 soorten bomen en struiken. Er is elektriciteit beschikbaar en je kunt verschillende soorten fietsen huren. Er is ook een Camper Service plaats. De hond mag mee, maar dan wel aangelijnd. In Herberg Het Lachende Paard kun je terecht voor ontbijt, lunch en avondeten. Of gewoon voor een drankje op het terras.

We hebben twee volledig ingerichte appartementen in de verhuur. Een van de twee appartementen  is geschikt voor twee personen. De andere heeft twee slaapkamers, een “masterbedroom” en een kamer voor 2 kids of 1 volwassene.

‘Vrijheid, ruimte, iets doen voor een ander, daar had ik behoefte aan.’

Roots

“We wisten altijd al dat we een camping wilden beginnen. Als kind werkte ik in de vakantie altijd op campings. Mijn roots liggen in deze streek. Wij woonden in Amsterdam en ik heb wel geprobeerd te functioneren in ‘de maatschappij’, maar kon er niet aarden. Vrijheid, ruimte, iets doen voor een ander, daar had ik behoefte aan. We hebben ons gezin opgepakt en zijn hierheen gekomen. Dat is inmiddels tien jaar geleden. Ik geniet ervan alles zelf te doen: het onderhoud, bouwen, computers, eten koken, het personeel, het is veelomvattend – dat is leuk. En ook: dit is zo’n verdraaid mooie omgeving.”

En de winnaar is…

Vierhuizen is een klein, compact dorp op de rand van het Lauwersmeer, aan de oude zeedijk. De camping en de herberg liggen heel centraal. Er is een molen en een kerk die je van televisie zou kunnen herkennen. In 2006 won dit kerkje in het programma ‘De Restauratie’. Inmiddels staat de kerk (inclusief het orgel) er weer stralend bij. Door Vierhuizen loopt ook de Europese wandelroute E9, ook bekend als de North Sea Trail of Wad- en Wierdenpad.

Prijskaartje

Je betaalt zo’n € 22,– voor twee personen met tent of caravan, inclusief stroom, parkeren en lokale belastingen.

Informatie
Hoofdstraat 49
9975 VR Vierhuizen
0595 401657
www.camping-lauwerszee.nl
info@camping-lauwerszee.nl

De camping is geopend van 1 april tot 1 november.


De herberg van eind april tot eind september, elke dag vanaf 10.00 uur.