Budget B&B

Pieterburen

B&B

Kaart

Vrolijke vintage

“Ik probeer met simpele materialen een bijzondere sfeer te maken.”

Waar zijn we?

Een B&B in Pieterburen, aan de westkant van het dorp. Van hieruit loop je zo naar het wad of naar het verdwenen dorp Wierhuizen. De drukte van het zeehondencentrum verderop in het dorp gaat hier aan je voorbij. De B&B is low budget, maar ‘high profile’ ingericht. Reinier is architect en dat is te zien: veel vernuft in hergebruik van materialen. Er zijn twee B&B kamers aan de voorkant van het huis. Beiden hebben een eigen badkamer en zijn ingericht met kleurrijke vintage meubels.

nachtje-weg-groningen

Vrolijkheid van vroeger

Samen met de gasten ontbijten vindt Reinier een van de leukste dingen. “Al die spullen uit de jaren 60 en 70 zijn vaak een feest van herkenning en aanleiding voor verrassende gesprekken. Een kopje, theepot of botervloot brengt veel gasten terug naar hun jeugd”.

Budget

“Ik ben hier komen wonen voor de rust en de ruimte. Dit huis heb ik afgelopen jaren stukje voor stukje naar m’n hand gezet. Als architect zoek ik naar oplossingen die heel dichtbij liggen maar toch verrassend zijn. Zo werd het plafond van de keuken de vloer van mijn slaapkamer die er boven ligt. Daarmee kreeg ik een prachtig patroon van geverfd en ongeverfd hout cadeau.”

Prijskaartje

Een overnachting kost € 60, per twee personen inclusief ontbijt. Voor € 5,– krijg je een lunchpakket mee.

Informatie
Hoofdstraat 4-6
9968 AE Pieterburen
0595 528258
www.budgetbnb.nl
info@editdegooijer.nl