Bij Anne Wine

Kloosterburen

B&B

Kaart

Slapen tussen kunst

‘Van kinds af aan kom ik al in dit gebied. En nu woon ik in deze prachtige voortuin van de stad.’

Waar zijn we?

Bij Anne Wine is een B&B met twee kamers. Beide met eigen sanitair. De een heeft een tweepersoonsbed, de ander twee losse bedden.

Er is een grote keuken die eigenaar Anne Wine Jansen ‘gelagkamer’ noemt. Je kunt er zitten wanneer je wil en hier wordt het biologisch ontbijt geserveerd. Anne Wine is ook kok. Dat is een bijkomend voordeel voor de gasten. Wie wil kan mee eten met wat de pot schaft. Alle muren hangen vol met (hedendaagse) kunst. Het is een plek waar honden welkom zijn.

Oude smidse

Kloosterburen is een katholiek dorp. Een vreemde eend in het hervormd/gereformeerde noorden. De imposante Sint-Willibrorduskerk (Cuypers, 1868) domineert het dorpsbeeld. Het huis van Anne Wine, een oude smidse van rond 1900, bevindt zich in de Hoofdstraat aan de oostzijde van het dorp. Achter het huis is een wilde bostuin met allerlei zitjes, bouwsels en beelden. Ook is er een uitgebreide bibliotheek met thrillers, kunst-, architectuur-, poëzie- en kookboeken waar iedereen vrij in mag neuzen.

Voortuin van de stad

“Van kinds af aan kom ik al in dit gebied. En nu woon ik in deze prachtige voortuin van de stad. Ik hou van de goede sfeer hier op het land: het buitenleven, dicht bij het wad en het Lauwersmeer, de uitgestrekte velden. De voorkant van het huis ligt naar het dorp toe, en de achterkant van het huis geeft uitzicht op het Groningse land. Twee heel verschillende werelden.”

Kunst

Anne Wine is zelf beeldend kunstenaar en een gepassioneerd verzamelaar van hedendaagse kunst. “Van jong talent en gerenommeerde kunstenaars, nationaal en internationaal. Ik maak keuzes vanuit het hart en volg mijn eigen smaak. Mijn huis heeft een groot en hoog atelier waar ik vaak aan het werk ben. Ik deel mijn kunstverzameling graag met anderen. Het hele huis staat er vol mee. Het is altijd een feest om de gasten rond te leiden. “

Prijskaartje

Een overnachting voor twee personen op een 2-persoonskamer met biologisch ontbijt kost € 75, –. Voor € 17,50 eet je ‘wat-de-pot-schaft’.

Informatie
Hoofdstraat 69
9977 RC Kloosterburen
06 23003025
www.annewine.nl
hallo@annewine.nl