De Marne

B&B

Ulrum

Kaart

De Poolse Bruid

Waar zijn we?

In het buitengebied van Ulrum aan ‘de andere kant’ van provinciaalse weg N361. Hier staat de woonboerderij van Floor Verwoerd. Hij verbouwde de schuur tot iets dat je bijna een hotel kunt noemen: er zijn vijf kamers, allemaal met eigen sanitair. Vier kamers hebben een tweepersoonsbed, één kamer heeft twee losse bedden. Het ontbijt wordt in een gezellige gelagkamer geserveerd. Hier kun je ’s avonds ook een lekker glas wijn drinken. Er is buiten een overdekt terras.

Prijskaartje

Je kunt bij Floor logeren vanaf € 79,– voor twee personen per nacht per kamer. Drie nachten slapen krijg je voor de prijs van twee.

Poolse bruid

De boerderij van Verwoerd staat in een ‘leeg’ gebied ten noorden van Ulrum. In de verte zie je het torentje van Hornhuizen, het laatste dorp voor het wad. Er is ruimte rondom. Dit is het Hogeland in optima forma. In 1998 is op deze boerderij de Nederlandse film ‘De Poolse Bruid’ opgenomen, met een piepjonge Monic Hendrickx (Penoza). De nabijheid van de N361 maakt van De Marne een ideale uitvalsbasis. Zoutkamp, Vierhuizen en het Lauwersmeer liggen ‘om de hoek’.

Dit is de plek

“In de randstad had ik een eigen bedrijf. Altijd hectisch, altijd druk. Van het ene op het andere moment dacht ik: het moet anders, ik wil weg. Ik had hier in het noorden al wat dingen bekeken. Toen ik met de makelaar bij deze boerderij aankwam wist ik op slag: dit is de plek.”

Informatie
Ing. A.J. van de Brielweg 1
9971  TA Ulrum
06 53163440
www.bed-breakfast-demarne.nl
info@bed-breakfast-demarne.nl