Bijzondere hotels Groningen

Bijzondere hotels Groningen

Op zoek naar een bijzonder hotel in Groningen? Hotel De Marne is dat hotel. Een verzameling van de mooiste en leukste logeerplekken in De Marne, een ruig en avontuurlijk gebied tussen Lauwersmeer en Waddenzee. Hotel De Marne is een digitaal verzamelhotel met 55 bijzondere ondernemers. Slapen, eten, drinken, cultuur en natuur. Hoe bijzonder wil je het hebben?

Ga naar de lobby van Hotel
De Marne voor meer informatie

Voor bijzondere hotels Groningen moet je eigenlijk verder kijken dan de stad. In de provincie Groningen zijn ontzettend veel bijzondere hotels te vinden, in alle soorten en maten. Wat hen zo bijzonder maakt, is vaak de geschiedenis en het verhaal achter het hotel. Waar men nu sfeervol ingerichte kamers aanbiedt aan gasten op zoek naar een unieke ervaring, zat vroeger misschien een woonboerderij, toneelzaal of dorpsschool. De inrichting weerspiegelt vaak het karakter van de gastheer of –vrouw, of de achtergrond van de locatie, op een bijzondere manier. Bekijk hier de verschillende bijzondere hotels Groningen en ontdek welke bijzondere hotelovernachting jij kunt beleven in de provincie.

Bijzondere hotelovernachting

Een bijzondere hotelovernachting in de provincie Groningen is niet moeilijk te vinden. Eigenlijk is ieder hotel hier op zijn eigen manier heel bijzonder. Elk hotel heeft zijn eigen verhaal te vertellen, zijn eigen bijzondere inrichting en zijn eigen unieke omgeving.

  • Kleinste hotel ter wereld
  • Voormalig dorpsschool, café, toneelzaal of woonboerderij
  • Uitzicht op de dijk of op zee
  • Authentieke elementen zoals bedstedes en vides
  • Veel activiteiten in de omgeving

Wat dacht je van een overnachting in een oude mosterdfabriek of loft aan de haven? Wist je dat in de provincie Groningen het kleinste hotel ter wereld staat? Lijkt het je wat om te slapen in een oud café of ’s morgens thee te zetten op je eigen persoonlijke stoof?

Elk hotel heeft zijn eigen verhaal te vertellen, zijn eigen bijzondere inrichting en zijn eigen unieke omgeving.

Activiteiten in de omgeving

Bijzondere hotels in de provincie Groningen zijn er genoeg. Proef de nostalgische sfeer, bewonder de authentieke elementen en neem ook de moderniteit in je op. Naast een bijzondere overnachting is er ook in de buurt ontzettend veel te doen. Zo kun je via je hotel vaak informatie krijgen over wadlooptochten of je kunt (in ieder geval het eerste deel van) het Pieterpad wandelen. Verken de vele kanalen in een gehuurde kano of fiets over de slingerende fietspaden door het landschap. Bekijk lokale en wereldwijde kunst tijdens de atelierroute of breng een bezoek aan een botanische tuin.

Het Werelderfgoed Waddenzee ligt om de hoek, net als Nationaal Park Lauwersmeer. Er is zoveel te ontdekken en beleven. Bijzondere hotels Groningen zijn pas het begin van je avontuur.

Bijzondere hotels Groningen

De provincie Groningen heeft een groot aanbod aan prachtige hotels. Maar er is meer! In de regio vind je ook veel B&B’s, appartementen, mini-hotels, vakantiehuizen, campings en groepsaccommodaties. Allemaal met een eigen karakter en gegarandeerd bijzonder.

Bij een aantal locaties heb je een eigen kookgelegenheid, wat je ontzettend veel vrijheid geeft. Bovendien zijn er ook plekken waar je met Oud&Nieuw kunt overnachten voor een extra bijzondere ervaring!