Bezienswaardigheden Groningen

Bezienswaardigheden Groningen

Bezienswaardigheden genoeg in Groningen. Kom naar De Marne, een ruig en avontuurlijk gebied tussen Lauwersmeer en Waddenzee. Molens, kerken, dijken, dorpen, in dit deel van Groningen kom je ogen te kort. Hotel De Marne biedt naast accomodatie ook exclusieve tips van ‚locals’. Waar vind je het stilste stuk dijk, het oudste kerkje, de mooiste tuin, het modderigste wad… Kom kijken.

Ga naar de lobby van Hotel
De Marne voor meer informatie

Bezienswaardigheden in Groningen zijn er genoeg. Het loont bovendien als je verder kijkt dan de stad. Het landschap en de omgeving in de provincie zijn eigenlijk alleen al een grote bezienswaardigheid. Daarnaast is er een diversiteit aan bijzondere bezienswaardigheden die je van dichtbij of veraf kunt bewonderen. Duik de natuur in en verdwaal in een van de vele tuinen die de regio rijk is, bekijk de bouwstructuur en charme van de vele molens en kerken of vergaap je aan de kunst en cultuur in de omgeving. In het onderstaande overzicht krijg je een goede indruk van de bezienswaardigheden Groningen te bieden heeft.

Tips bezienswaardigheden

Bij Hotel de Marne zijn verschillende ondernemers uit de regio aangesloten. Wij weten dus als geen ander welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen. Ons aanbod bestaat uit:

  • Botanische tuinen
  • Kunst & cultuur
  • Bezienswaardigheden langs de kust
  • Diverse molens en kerken
  • Het landschap zelf

Bezienswaardigheden Groningen worden gemakkelijk beperkt tot alles wat er in de stad te zien is. Toch is er nog veel meer te ontdekken. In de dorpen rondom de stad bruist het van de mensen die natuurschoon onderhouden en hele gebouwen renoveren. Zo zijn er veel prachtige tuinen met allerlei tuinarchitectuurstijlen die je tegen een kleine vergoeding kunt bezoeken. Als je uitgedwaald en verwonderd bent, kun je vaak in de buurt een kopje thee met wat lekkers krijgen.

Het landschap en de omgeving in de provincie zijn eigenlijk an sich al één grote bezienswaardigheid.

Bezienswaardigheden in de omgeving

De dorpen an sich zijn ook al een mooie bezienswaardigheid van de provincie Groningen. Bestaande uit vaak eeuwenoude huizen, gebouwd op terpen en wierden, omringd door kanalen, is een Gronings dorp een genot om doorheen te wandelen. Veel van de gebouwen vervullen niet meer hun oorspronkelijke rol en zijn verbouwd tot overnachtingslocatie of tot een gemeenschappelijk buurthuis. De oude molens daarentegen worden nog vaak echt gebruikt als molen. Een molenaar leidt je met plezier rond en vertelt je alles over deze bijzondere bezienswaardigheden in Groningen. Hoewel de kerkjes meestal nog in goede staat zijn, mede dankzij recente renovaties, zijn deze vaak voor symbolische bedragen als 1 euro verkocht aan de huidige eigenaar. Die dan ook met plezier de deuren van de kerk voor iedere bezoeker open zet.

Activiteiten

Groningse bezienswaardigheden zijn er niet alleen maar om van een afstandje te bewonderen. De kanalen kun je bevaren in een kano en nog leuker is het om op de fiets een route af te leggen langs alle bezienswaardigheden Groningen. Ook voor mensen met kinderen is er genoeg te zien: er zijn veel aparte activiteiten en workshops waar een kind ontzettend veel plezier aan beleeft. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus kijk rustig rond in ons brede aanbod om te kijken welke bezienswaardigheid op jouw wensenlijstje komt te staan!